skip to Main Content
Vincent: “Er Zit Hier Geen Chinese Muur Tussen De Verschillende Afdelingen”

Vincent: “Er zit hier geen Chinese muur tussen de verschillende afdelingen”

In dienst sinds:  Mei 2021

Functie: Senior fiscaal jurist

Vincent Walravens is nu dik een jaar in dienst als fiscalist bij Verstraten & Bergkamp. Het bevalt hem uitstekend bij zijn (nieuwe) werkgever: “De overstap heeft prima uitgepakt, precies zoals je dat van tevoren verwacht.”

Als Vincent terugkijkt op het eerste jaar, beseft hij dat het anders is gelopen dan aanvankelijk gepland: “In principe zouden we starten met het idee dat ik fiscale advieswerkzaamheden zou gaan oppakken en begeleiden, én dat ik daarnaast ook nog andere taken zou verrichten, waaronder het samenstellen van complexere aangiften. Naar die advieswerkzaamheden is echter steeds meer vraag. Na een jaar blijkt dat ik er, vanaf het begin, fulltime mee bezig ben. Sterker nog, we zijn toe aan uitbreiding. Wij werken hier met vier fiscalisten op verschillende niveaus en er is (ook) fiscaal bezien, volop werk op dit gebied.”

“Nu blijkt dat we het allemaal prima zelf kunnen”
Met de komst van Vincent heeft Erik Verstraten de ruimte om zich meer als ondernemersadviseur te profileren. Vincent concentreert zich voornamelijk op complexe fiscale advieswerkzaamheden. Inmiddels is het voor Vincent in de praktijk duidelijk geworden dat Verstraten & Bergkamp alle fiscale advieswerkzaamheden wel degelijk aankan: “Samen met mijn collega’s bestaan mijn werkzaamheden onder meer uit het begeleiden van fusies, herstructureringen, aandelenfusies, en we staan ook families bij met estate planning vraagstukken. Wij kunnen dit allemaal prima zelf. Door de groei van Verstraten & Bergkamp behandelen wij inmiddels dagelijks complexe fiscale vraagstukken die doen denken aan werkzaamheden die ook door grotere (fiscale) advieskantoren worden behandeld. Dat maakt Verstraten & Bergkamp steeds meer aantrekkelijk voor gevorderde fiscalisten die toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

Op fiscaal gebied van alle markten thuis
Ook al zou Vincent maar wat graag al snel een volgende collega-fiscalist verwelkomen, toch lijkt het hem vooral belangrijk door te zoeken totdat de juiste persoon is gevonden: “Om hier als fiscalist mee te kunnen draaien moet je een breed georiënteerde MKB-adviseur zijn, met een brede visie op en interesse voor het fiscale terrein. Je moet een generalistische blik hebben en op fiscaal gebied van alle markten thuis zijn. We zoeken dan ook niet specifiek een fiscaal specialist, maar geven juist de voorkeur aan iemand die allround georiënteerd is, want alle belastingsoorten die er zijn komen hier vroeg of laat wel een keer voorbij! Jezelf ontwikkelen tot allround belastingadviseur, dat is iets wat je leuk moet vinden, en hier krijg je die kans om je te ontwikkelen. Daarnaast kun je binnen Verstraten & Bergkamp zeker ook je eigen fiscale specialisme ontwikkelen.”

Veel meer samenwerking tussen de verschillende disciplines
Naast de uitstekende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen is er volgens Vincent nog een belangrijke reden om bij Verstraten & Bergkamp te willen werken, namelijk de goede sfeer: “Er is hier een heel no-nonsense open deuren beleid, en het is een platte organisatie. Hier wordt er heel goed en vooral prettig samengewerkt tussen de verschillende disciplines waardoor er geen hokjescultuur bestaat. Wel zijn we nu bezig meer structuur aan te brengen binnen de verschillende disciplines, gewoon omdat we hard aan het groeien zijn. Maar we zijn en blijven een kantoor zonder een Chinese muur tussen de verschillende afdelingen, zoals je dat bij de grotere kantoren vaak wel ziet.”

V&B academie

VERSTRATEN & BERGKAMP De Fruittuinen 2
2132 NZ HOOFDDORP
Verzenden
Back To Top