skip to Main Content
Arno: “Ik Kon Tijdens Mijn Opleiding Al Mijn Eerste Woning Kopen”

Arno: “Ik kon tijdens mijn opleiding al mijn eerste woning kopen”

Functie: Manager fiscaal

Opleiding: Register belastingadviseur, 2020

Arno begon in September 2011 bij Verstraten & Bergkamp met een stage voor zijn MBO-opleiding tot bedrijfsadministrateur. Inmiddels is hij opgeklommen tot manager fiscaal, doordat hij de gelegenheid om zich intern te ontwikkelen van begin af aan met beide handen aangreep. Na zijn stage trad Arno in juli 2012 in dienst bij Verstraten & Bergkamp, en zodra het nieuwe schooljaar begon startte hij met een geheel door het bedrijf gefinancierde opleiding tot belastingconsulent. Toen Arno deze in 2015 afrondde, ging hij meteen verder met een opleiding tot belastingadviseur, die hij in 2020 met succes voltooide.

“Je kunt hier zonder werkervaring binnenkomen en van A tot Z het hele opleidingstraject doorlopen”, zo spreekt Arno uit ervaring. Het klinkt op het eerste gezicht misschien pittig om naast een voltijdbaan ook nog een opleiding te volgen, maar volgens Arno bleken er juist vooral voordelen aan te kleven: “Je kunt hier op de werkvloer aan je collega’s allerlei vragen stellen. Hierdoor wordt de link tussen theorie en praktijk makkelijker. Dit maakt de opleiding minder theoretisch, het is makkelijker leren als je al in de praktijk bezig bent. Anders zit je daar maar met zo’n dik wetboek en vraag je je af wat je daar straks mee moet.”

“Met een beetje discipline valt studeren naast werken best mee”
Voltijd werken en dan nog in de avonduren studeren was volgens Arno echt niet zo zwaar als het lijkt: “Studeren naast werken valt mee hoor. Ik werkte wel altijd fulltime, en deed dan een deeltijdopleiding in de avonduren erbij. Je krijgt op het werk ook wel de ruimte om uurtje eerder weg te mogen omdat je naar college moet. Je hebt er wel een beetje discipline voor nodig, en soms moet je er wel wat voor laten, maar dat is slechts tijdelijk!”

Geld om leuke dingen te doen
Viel het Arno dan niet mee om ‘s avonds te studeren terwijl zijn vrienden leuke dingen gingen doen? “Nee hoor, want als je dan wél tijd hebt, dan heb je tenminste ook het geld om leuke dingen te kunnen doen. Je hebt immers al een salaris, en niet een studentenbaantje zoals vele studenten die voltijd studeren er vaak naast moeten hebben. Daarnaast kon ik tijdens mijn consulentenopleiding al mijn eerste woning kopen. Tijdens de sleuteloverdracht werd ik gebeld dat ik geslaagd was!” Arno geeft meteen toe dat dit met de huidige huizenmarkt misschien niet meer zou kunnen, maar het onderstreept toch maar dat hij op jonge leeftijd al de vruchten kon plukken van zijn besluit om bij Verstraten & Bergkamp te blijven.

Wandelende vraagbaak
Ook al heeft Arno in tien jaar tijd met succes carrière gemaakt, hij is niet vergeten hoe het was om zonder enige ervaring nieuw binnen te komen. Hij ontfermt zich dan ook vaak over nieuwe werknemers: “Ik ben een soort wandelende vraagbaak, niet alleen voor nieuwe medewerkers trouwens maar ook voor andere collega’s. Veel contact houden met klanten en collega’s houdt het werk dynamisch. Daarnaast leer je daar zelf ook weer van , zodat je dingen de volgende keer bij een andere nieuwkomer weer anders kunt aanpakken. Ik doe dit al een jaar of zeven, en het gaat eigenlijk vanzelf. Als je weet hoe het systeem werkt dan kun je het aan anderen uitleggen, mits je daarvoor het geduld kan opbrengen.”

Een jonge hechte club
Het feit dat Arno al sinds 2012 bij Verstraten & Bergkamp in dienst is, bewijst wel dat hij hier op zijn plek is. Wat spreekt hem zo aan? “Verstraten & Bergkamp is een aantrekkelijke werkgever omdat we een jonge hechte club hebben. Ik zie het zelf meer als een tweede thuis dan dat het mijn werk is. Daarnaast wordt voor nieuwe werknemers hun studie straks volledig betaald, dat is wel zo prettig als je net begint, en krijg je hier dus gewoon een salaris in plaats van een stagevergoeding.” Wat Arno betreft zullen vele nieuwe werknemers in zijn voetsporen volgen: “Ik ben tot nu toe de enige die het opleidingstraject helemaal doorlopen heeft, maar inmiddels hebben we nu al drie werknemers die met een vervolgopleiding bezig zijn”. Een uitstekende werkplek dus, maar wel alleen voor doorzetters: “We willen wel mensen die écht willen”.

V&B academie

VERSTRATEN & BERGKAMP De Fruittuinen 2
2132 NZ HOOFDDORP
Verzenden
Back To Top