skip to Main Content
Marc: “Ik Voel Mij Hier Heel Erg Thuis. Nu Werk Ik Met Mensen Om Mij Heen Die Net Zo Gek Op Cijfers Zijn Als Ik.”

Marc: “Ik voel mij hier heel erg thuis. Nu werk ik met mensen om mij heen die net zo gek op cijfers zijn als ik.”

In dienst sinds: Februari 2022

Functie: Relatiebeheerder Samenstelpraktijk

 

Marc werkt pas sinds februari 2022 bij Verstraten & Bergkamp maar zit al helemaal op zijn plek. Deze zij-instromer kwam eigenlijk uit een hele andere branche, en was al een tijd op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij hij zich meer thuis zou voelen. Die heeft hij nu gevonden.

“Ik heb een bouwkunde achtergrond, en ik was al geruime tijd niet meer gelukkig in mijn werk”, zo vertelt Marc. “Het was echt tijd voor wat anders, daarom ging ik met een jobcoach op zoek naar wat ik nou echt wilde. Toen realiseerde ik dat ik altijd naast mijn baan financiële dingen heb gedaan; ik ben bijvoorbeeld altijd penningmeester bij verenigingen en stichtingen geweest. Ik hou van werken met cijfertjes, zodoende ben ik eens in die richting gaan kijken.” 

“Na mijn motivatiebrief ging het meteen heel snel”
De beslissing om iets in de financiële sector te doen was dus gemaakt, maar hoe kwam Marc vervolgens bij Verstraten & Bergkamp terecht? “Via Linkedin kwam ik met Erik Verstraten in contact, toen zei hij: ‘Schrijf maar eens een motivatiebrief’ en op basis daarvan zijn we in gesprek gegaan. Toen ging het meteen heel snel: het eerste gesprek was meteen anderhalf uur, toen volgde nog een klein afrondend gesprek en daarna besloten we met elkaar in zee te gaan”. En vervolgens trad Marc begin 2022 in dienst op de financiële administratie als relatiebeheerder samenstelpraktijk.

Met plezier naar het werk
Het bevalt Marc uitstekend bij Verstraten & Bergkamp: “Ik voel me hier heel erg thuis. Nu werk ik met mensen om mij heen die net zo gek op cijfers zijn als als ik. Dat is een ontzettend fijn gevoel. Dan ga je met plezier naar je werk toe. En daarnaast zijn er weer veel nieuwe dingen om te leren”. En daar deinst Marc niet voor terug, integendeel: hij is nu al van plan om door te groeien binnen het bedrijf. “Ik ben van plan intern een opleiding te gaan doen, onder andere in de fiscale richting”, zo laat hij weten. Marc ziet de toekomst dan ook met goede moed tegemoet: “Ik ben nu 49 en ik ga ervan uit dat ik dit werk de komende 20 jaar mag doen, en daar heb ik heel veel zin in.”

Tips voor een nieuwe start
Voor veel werkzoekenden die ouder zijn dan 45 kan het lastig zijn om een nieuwe start te maken, maar Marc is het bewijs dat het wel degelijk kan, en Verstraten & Bergkamp biedt die mogelijkheid. Aan mensen die net zoals Marc niet op hun plek zitten bij hun huidige werk geeft hij de volgende goede raad mee: “Als je echt op zoek bent naar wat anders, zorg dan eerst dat je Linkedin-profiel goed is aangepast. Geef een goede  omschrijving van jezelf, en gebruik relevante steekwoorden in de titel, – ik had bijvoorbeeld ‘financieel onderlegd allrounder’ staan. Ga vervolgens actief zoeken en kijken bij mensen op hun profiel. Zeker in deze tijd staan veel bedrijven open voor mensen die iets willen leren”.

V&B academie

VERSTRATEN & BERGKAMP De Fruittuinen 2
2132 NZ HOOFDDORP
Verzenden
Back To Top