skip to Main Content
Oliver: “Een Hip, Flexibel En Modern Kantoor Met Een Gezellige Sfeer”

Oliver: “Een hip, flexibel en modern kantoor met een gezellige sfeer”

Functie: Relatiebeheerder samensteller

Opleiding: Studerend voor register belastingadviseur

 

Oliver kwam tijdens zijn studie moderne bedrijfsadministratie als stagiair binnen bij Verstraten & Bergkamp. Vervolgens is hij er blijven werken terwijl hij tegelijk intern opgeleid werd. Momenteel is hij halverwege zijn vijfjarige opleiding tot Register Belastingadviseur.

Volgens Oliver is het goed te doen om een baan van 32 uur in de week te combineren met een opleiding: “Ik heb er specifiek voor gekozen om 32 uur te werken, zodat ik een hele dag per week aan mijn opleiding kan besteden. Zeker omdat er ook een studielast van 16 uur per week aan gekoppeld is.” Een bijkomend voordeel van werken en studeren combineren is dat Oliver de geleerde theorie meteen in de praktijk kan brengen. Zeker nu hij halverwege zijn opleiding zit komt dat goed van pas : “De eerste twee jaar waren vooral theorie, maar nu wordt het meer praktisch.”

Volop doorgroeimogelijkheden
Oliver is blij dat hij vanuit zijn werk alle benodigde steun krijgt voor zijn opleiding: “Op kantoor zijn ze heel flexibel en denken ze met je mee; als je bijvoorbeeld examens hebt, dan wordt daar rekening mee gehouden.” De belastingadviseur in opleiding is er trots op om bij een bedrijf te werken dat zoveel doorgroeimogelijkheden biedt: “Uiteindelijk is er hier voor ieder wat wils, en kan je opleiding een soort maatpakketje worden. En als je op ons kantoor goed je ding doet, dan krijg je op een gegeven moment je eigen portefeuille onder je hoede.”

Altijd vooruit denken
Terwijl Oliver nog druk bezig is met zijn vervolgopleiding, weet hij in zijn drukke agenda ook nog de tijd te vinden om nieuwe medewerkers te begeleiden. Hierbij put hij uit zijn eigen ervaring: “Ik heb een beeld van wat ik prettig vond en wat ik gemist heb toen ik hier zelf binnengerold ben, en daarmee probeer ik andere collega’s te helpen. Het is altijd prettig als een nieuw iemand weet waar die aan toe is, en als er een plan ligt waar die naartoe kan werken.” Want zelfs bij stagiaires die net nieuw binnenkomen wordt al gauw ver vooruit gedacht: “Je probeert het meteen al verder uit te stippelen dan een stage, en te kijken wat voor opleiding ze zouden moeten doen”.

Informeel en toegankelijk
De doorgroeimogelijkheden zijn niet het enige wat Oliver bevalt aan werken bij Verstraten & Bergkamp. Hij is ook te spreken over de flexibele mentaliteit en de goede sfeer: “Je wordt hier heel erg vrijgelaten in wat je doet. Er hangt hier niet echt een hiërarchie, en dat is wel een verschil met andere financiële bedrijven. Ik ken mensen die bij andere kantoren zitten en dan merk ik toch dat wij niet zo van de oude stempel zijn, maar juist een hip, flexibel en modern kantoor zijn. Dat uit zich ook in de informele meetings die we met klanten hebben – maar natuurlijk zijn dit wel inhoudelijke meetings. We zijn een informeel en toegankelijk kantoor. Naast het feit dat we een financiële instelling zijn is de sfeer ook gezellig”.

V&B academie

VERSTRATEN & BERGKAMP De Fruittuinen 2
2132 NZ HOOFDDORP
Verzenden
Back To Top