skip to Main Content
“Door Deze Werkervaring Loop Ik Nu 3 Stappen Voor Op School En Dat Vind Ik Heel Leuk”

“Door deze werkervaring loop ik nu 3 stappen voor op school en dat vind ik heel leuk”

De eerste indruk
In oktober 2022 had Joey zijn eerste stagegesprek bij Verstraten & Bergkamp. Zijn eerste indruk was zo goed, dat hij besloot bij ons aan de slag te gaan. Joey: “Wat mij meteen opviel, is de compacte groep. Veel studiegenoten van mij lopen stage bij bedrijven waar meer dan 300 mensen werken en hebben weinig contact met collega’s. Dat is hier heel anders. Ik heb contact met iedereen in het bedrijf. Ik vind het fijn dat mensen hier heel toegankelijk zijn en elkaar graag helpen. Wat mij trouwens tijdens het eerste gesprek ook opviel, was dat het werk veel meer inhoudt dan wat ik op school geleerd had. Zo wordt hier bijvoorbeeld niet met één, maar wel 4 grootboekrekeningen gewerkt. Het is allemaal veel uitgebreider en groter dan wat ik dacht. Mensen werken hier ook niet met 1, maar met drie schermen. Dat ziet er indrukwekkend uit.”

Terugkijkend op de eerste indruk
Inmiddels is Joey een kleine maand aan de slag en blikt hij terug op zijn eerste indruk: “Het is wel echt precies zoals ik dacht tijdens mijn stagegesprek. Dat komt vooral doordat Bas en Erik ervaring hebben met begeleiden van stagiaires en ik daardoor vloeiend de organisatie instroom. Ik weet precies wat ik moet doen en wordt daar goed in begeleid. Het werk is uitdagend omdat er zoveel nieuw is voor mij: ik leer hier dingen die ik niet op school leer. Door deze werkervaring loop ik nu 3 stappen voor op school en dat vind ik heel leuk. Het is een heel fijn bedrijf om te leren en door te groeien. Ik heb trouwens veel klasgenoten die een heel andere mening hebben over hun stagebedrijf…”

Gastvrij
Het zijn vooral de mensen om hem heen die het werken bij Verstraten & Bergkamp voor Joey zo prettig maken: “Mijn collega’s hier zijn heel goed voor mij. Ze zijn ontvankelijk voor mijn vragen, open in hun antwoorden en heel behulpzaam. Daarnaast merk ik dat ze keihard werken om alles af te krijgen en dat ze dat zo zorgvuldig mogelijk doen. Nu hoort dat natuurlijk bij ons vak, maar dat sociale aspect vind ik niet vanzelfsprekend. Mensen zijn hier echt gastvrij.”

Toekomstbeeld
Ik zit hier heel goed in mijn vel en wil na mijn stage bij Verstraten & Bergkamp werken in combinatie met een HBO vervolgopleiding. Dat is hier mogelijk, weet ik, omdat twee collega’s dit nu ook aan het doen zijn. Ik hoorde dat deze werk-leer combinatie erg goed bevalt. Voor mij is het handig dat er al een aantal dit traject doorlopen, omdat ik hen er alvast van alles over kan vragen. De werksfeer is hier zo prettig en de organisatie heeft zulke goede doorgroeimogelijkheden, dat ik hier op heel fijne manier mijzelf kan ontwikkelen: op een manier die bij mij past. Ik zit hier enorm op mijn plek.”

Ben je benieuwd naar de ervaringen van collega’s over het combineren van werken en studeren bij Verstraten & Bergkamp, lees dan eens het interview met Malou.

Overweeg je je te laten (door-) scholen in onze richting en wil je dit combineren met een goed salaris, kijk dan eens of onze Academie iets voor je is.

VERSTRATEN & BERGKAMP De Fruittuinen 2
2132 NZ HOOFDDORP
Verzenden
Back To Top