skip to Main Content
Sparren Over Het Ondernemerschap, Risico’s Nemen En Ambities

Sparren over het ondernemerschap, risico’s nemen en ambities

‘Deliver Us The Moon’ de eerste game van KeokeN Interactive is wereldwijd een hit. De sci-fi thriller game is bedacht en ontwikkeld door de broers Koen en Paul Deetman. “Met onze eerste game scoren we gemiddeld een 8,5,” vertelt Paul enthousiast. KeokeN Interactive is een jong en ambitieus Indie game development studio, opgericht in 2013 door Koen en Paul. Twee jonge ondernemers die actief zijn in de internationale game industrie. Wij mogen hen adviseren in het ondernemerschap en ondersteunen op administratief gebied.

Focus op Amerika

“We zijn ontzettend ambitieus; geloven heilig in onze producten en ons bedrijf. Met onze eerste game ‘Deliver Us The Moon’ tikken we het niveau aan van de grote spelers en laten we ons inspireren door game studio’s zoals Naughty Dog en Remedy Entertainment, vertelt Paul. “Om groot te worden moet je onderaan beginnen, risico’s nemen en soms gewoon maar wat proberen. Dat is wat wij tijdens de ontwikkeling van onze eerste game zeker hebben gedaan. Op je bek gaan is niet erg, als je maar weer opstaat en ervan leert. Dat heeft ons in ieder geval gebracht waar we nu zijn. We durven risico’s te nemen, leren snel en hebben de juiste mensen om ons heen verzameld.”

“Wij focussen ons op Amerika. De positie van Nederland in de game industrie is marginaal, zeker als je kijk naar het investeringsklimaat. De game industrie kent hoge vaste kosten; er zijn grote financiële en tijdsinvesteringen nodig om een game te maken. Bij veel Nederlandse investeerders ontbreekt de kennis over de game industrie, ze durven daarom geen risico’s te nemen. Onze ambitie werpt z’n vruchten af, want op dit moment wordt ‘Deliver Us The Moon’ het meest gespeeld in Amerika. Ook zien we veel Duitse spelers actief zijn. We scoren gemiddeld een 8,5, wat zeer goed is in deze industrie. Helemaal als je bedenkt wat voor groentjes we eigenlijk nog maar zijn!”

Keuzes maken en risico’s nemen

Koen: “We zitten regelmatig met Bas en Erik aan tafel, om te sparren over het ondernemerschap en ambities. Ze hebben altijd vertrouwen in ons gehad en dat vind ik het heel krachtig! Ze zijn flexibel en hebben respect voor onze manier van ondernemen, de keuzes die wij maken en de risico’s die wij nemen. Ze denken mee aan de bescherming van ons bedrijf en de strategische keuzes die we moeten maken. Om een voorbeeld te geven: enige tijd geleden heeft onze mede oprichter van KeokeN Interactive afscheid genomen. Dan kom je voor een herstructurering te staan wat veel papierwerk met zich meebrengt. Bas heeft ons goed begeleid in dit proces en ervoor gezorgd dat zowel onze voormalig partner als onze BV hier goed uit kwamen.

De samenwerking met Verstraten & Bergkamp levert ons een gezonde boekhouding op en geeft ons inzicht in de financiën. Daarnaast is het kantoor eerlijk over de cijfers, ook als je ze soms niet wilt horen. Eerlijkheid en vertrouwen is het fundament voor een goede samenwerking, zeker als het om cijfers gaat maar ook wanneer je actief bent in een branche waarin veel risico’s genomen moeten worden”.

Diensten:

  • Proactief advies
  • Administratie
  • Jaarrekening
  • Tussentijdse cijfers
  • Salarisadministratie

Kunnen wij jou voorzien van financieel advies gedurende deze periode of ondersteunen op administratief gebied?
Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Foto: KeokeN Interactive (Links: Paul, rechts: Koen)

Contact

 

Meer financieel nieuws rondom corona:

Klik hier
VERSTRATEN & BERGKAMP De Fruittuinen 2
2132 NZ HOOFDDORP
Verzenden
Back To Top