skip to Main Content
Na Vakantie In Quarantaine: Hoe Zit Het Met Loondoorbetaling?

Na vakantie in quarantaine: hoe zit het met loondoorbetaling?

We zitten middenin de zomerperiode! Veel mensen genieten nog volop van hun vakantie in Nederland of in het buitenland. Normaal gesproken een zorgeloze tijd, maar dat ligt dit jaar toch even anders. Vanwege het coronavirus nemen veel landen maatregelen, bijvoorbeeld rondom het toerisme.  Maar wat nou als een werknemer op vakantie gaat naar een gebied met een geel, oranje of rood reisadvies: moet je dan als werkgever loon doorbetalen of niet? 

Vakantie en kleurcodes
Bij een vakantie geldt op dit moment, in de huidige coronacrisis, het volgende: heeft het vakantieland code groen, dan zijn er geen bijzondere veiligheidsrisico’s. Bij code rood worden alle reizen ontraden. De Rijksoverheid raadt het ook af om naar landen te reizen die code oranje hebben, behalve als het echt noodzakelijk is. Vakantiereizen vallen niet onder noodzakelijke reizen en worden om die reden door de overheid afgeraden. Gaat iemand toch, dan is het dringende advies van de Rijksoverheid om bij terugkomst meteen thuis twee weken in quarantaine te gaan. 

Bewust naar een risicogebied
Is het van de medewerker een bewuste keuze geweest om op vakantie te gaan naar een land met code rood of oranje, dan weet hij of zij dat er verwacht wordt na terugkeer in quarantaine te gaan. Tenzij thuiswerken tot de mogelijkheden behoort, betekent dit anders dat hij/zij de werkzaamheden niet kan verrichten. Omdat de medewerker dit op voorhand weet, ligt de oorzaak bij de medewerker zelf. Dit betekent dan dat hij/zij tijdens de periode van quarantaine geen recht op loon heeft als arbeid niet verricht kan worden. Wanneer een werknemer bewust naar een risicogebied is afgereisd heeft hij/zij geen recht op loondoorbetaling, indien deze tijdens of na de reis in quarantaine komt te zitten. Je moet als werkgever dan wel van tevoren nadrukkelijk aangeven dat de werknemer in deze situatie geen recht heeft op loondoorbetaling. 

Uitzondering op de regel 
Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen. Indien een werknemer (onverwacht) in quarantaine komt te zitten op de vakantiebestemming, heeft deze wel recht op doorbetaling van loon conform de afspraken in de arbeidsovereenkomst of cao. 

Vragen rondom dit onderwerp naar aanleiding van dit artikel? Of kunnen wij jou voorzien van advies gedurende deze periode?
Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.
 

Contact

 

Meer financieel nieuws rondom corona:

Klik hier

 

VERSTRATEN & BERGKAMP De Fruittuinen 2
2132 NZ HOOFDDORP
Verzenden
Back To Top