skip to Main Content
Latere Uitbetaling Vakantiegeld Kan Een Optie Zijn Voor Ondernemers

Latere uitbetaling vakantiegeld kan een optie zijn voor ondernemers

Veel werkgevers betalen in mei of juni het vakantiegeld uit. Maar ben je als werkgever verplicht om het vakantiegeld op het gebruikelijke moment uit te keren? Mag je daarnaast aan jouw medewerkers vragen om juist nu vakantiedagen op te nemen?

Uitbetalen vakantiegeld
Door de coronacrisis komt het uitbetalen van vakantiegeld voor sommige bedrijven nu slecht uit. Vakbond FNV komt bedrijven tegemoet die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen. Als er betalingsproblemen zijn, kun je er als werkgever voor kiezen de vakantiebijslag op een later moment of in termijnen te betalen.

Vakantiedagen opnemen
Is het toegestaan om je medewerkers verplicht vakantiedagen op te laten nemen als er door het coronavirus minder werk is? Het antwoord is eigenlijk heel duidelijk: nee, dat mag niet. Je kunt het wel aan je medewerkers vragen, maar je kunt ze niets verplichten. Alleen in overleg kan dus vakantie opgenomen worden.

Hulp nodig met het opstellen van een brief waarin de gemaakte afspraken omtrent het vakantiegeld staan vastgelegd? Of financieel advies nodig rondom het vakantiegeld?

Neem contact met ons op

 

 

Meer financieel nieuws rondom corona:

Klik hier
VERSTRATEN & BERGKAMP De Fruittuinen 2
2132 NZ HOOFDDORP
Verzenden
Back To Top