skip to Main Content
Betekent De Anderhalve Meter-maatschappij Het Einde Van De Traditionele Autodealer? Niet Wanneer Je Het Rick En René Vraagt

Betekent de anderhalve meter-maatschappij het einde van de traditionele autodealer? Niet wanneer je het Rick en René vraagt

Rick van Driel (rechts op de foto) van Van Driel Automotive: een jong ambitieus bedrijf die gespecialiseerd is in de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, gespecialiseerde reparaties en onderhoud uitvoert en zich sterk focust op de aftersales. En René Klomp (links op de foto) van Autobedrijf Hartgerink en Klomp: een bedrijf met een lange historie, een grote naamsbekendheid en een grote schare aan trouwe klanten. Beiden ondernemers hebben op dit moment nog niet te maken met een terugval in de verkoop.

“Voorheen verkochten we gemiddeld 1,5 auto per dag. Momenteel 4 á 5 per week”

Met de auto op vakantie
Betekent de anderhalve meter-maatschappij het einde van de traditionele autodealer? Niet wanneer je het Rick en René vraagt. De werkplaatsen draaien vooralsnog gewoon door en ook beide showrooms zijn – met de corona maatregelen in acht nemend – geopend.
René: “Door alle reisbeperkingen weten mensen dat vakanties naar het buitenland er voorlopig niet inzitten, vakantie in eigen land wordt hierdoor erg populair. Met je gezin in je eigen auto naar een vakantiehuisje, mensen maken dan sneller de overweging om een nieuwe auto aan te schaffen.”

Rick: “De werkplaats staat minder vol want we doen veel onderhoud voor bedrijven op Schiphol maar bijvoorbeeld ook het onderhoud van de regiobussen. Gelukkig blijft er op dit moment nog voldoende werk over aan de auto’s van particulieren. Uiteindelijk ontkom je er niet aan om de NOW-regeling aan te vragen. De vraag is alleen, op hoeveel zet je in als je wel omzet draait, maar als ondernemer hebt gekozen om op dit moment geen winst te pakken?”

“De NOW-regeling kan aangevraagd worden als er aantoonbare omzetdaling is, ook bij ons is deze omzetdaling op dit moment nog niet aan te tonen. Dit komt mede omdat het werk in de garage nog niet terugloopt. Klanten vinden de onderhoudsbeurt aan hun auto een prettige afleiding om even het huis uit te mogen. Soms vragen klanten zelfs het onderhoud te verspreiden, zodat ze later weer kunnen komen”, aldus René.

1,5 meter is geen probleem
Het bezoeken van een autodealer lijkt wel hét uitstapje voor thuiswerkend Nederland”, gaat René verder. “De auto’s in de showroom hebben we op slot gedaan, als iemand geïnteresseerd is dan maken wij de auto open om van binnen te kunnen bekijken. Naderhand wordt de binnenkant schoongemaakt en gaat deze weer op slot”, René vertelt over de aanpassingen in de showroom. Rick van Driel knikt instemmend en licht toe: “In de werkplaats hebben monteurs altijd al meer dan 1,5 meter afstand en handen wassen doen ze ook vaak genoeg. Daarnaast houden we afstand en ontsmetten de auto voordat er aan gewerkt wordt en zodra deze klaar is.”

“Ze fungeren als verbindende factor tussen de ondernemers die zij bedienen”

Regeren is vooruitzien
Anjo (van Enter & Winters) regelt op dit moment alle financiële zaken voor René. Verstraten & Bergkamp verzorgt sinds drie jaar alle financiële zaken voor Rick. Beiden zijn erg te spreken over de aanpak van de organisatie. René: “Regeren is vooruitzien, dat is wat ze doen bij Verstraten & Bergkamp. Zeker in deze tijd heb je een goede adviseur nodig, een die voor je klaar staat en samen met jou vooruitkijkt”. Rick knikt instemmend en voegt hieraan toe: “Ze regelen ook al mijn persoonlijke financiële zaken, bijvoorbeeld toentertijd met de hypotheek voor mijn nieuwe woning. Alle documenten hebben ze digitaal, voor mij persoonlijk echt perfect want als ik iets nodig heb is één belletje genoeg en zij regelen het direct. Daarnaast fungerende ze ook als verbindende factor tussen de ondernemers die zij bedienen. Als ze denken dat ondernemers iets voor elkaar kunnen betekenen dan zorgen zij voor die connectie, dat vind ik sterk van ze en mooi om te zien.”

foto: Renata Jansen

Diensten:

  • Loonadministratie
  • Tussentijdse adviesgesprekken
  • Jaarrekening
  • Administratie

Kunnen wij jou voorzien van financieel advies gedurende deze periode?

Neem contact met ons op

 

Meer financieel nieuws rondom corona:

Klik hier
VERSTRATEN & BERGKAMP De Fruittuinen 2
2132 NZ HOOFDDORP
Verzenden
Back To Top