skip to Main Content
Het Aanvraagloket Voor De NOW-3 Tijdelijk Weer Opengesteld

Het aanvraagloket voor de NOW-3 tijdelijk weer opengesteld

Nederland zit vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe. Als gevolg van deze lockdown zullen nog meer ondernemers, met name in de detailhandel en niet-medische contactberoepen, geconfronteerd worden met een omzetdaling. Daarom is het aanvraagloket voor de NOW-3 tijdelijk weer opengesteld.

Aanvraag NOW-3

De NOW-regeling is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die door de coronacrisis te maken hebben met een substantiële omzetdaling. De NOW-3 voorziet in een tegemoetkoming in loonkosten voor een periode van drie keer drie maanden (oktober t/m december 2020, januari t/m maart 2021 en april t/m juni 2021). De NOW-3 regeling loopt door tot en met juni 2021.

Loket open tot en met 27 december

Het loket voor de NOW-3 was eigenlijk maar open tot en met zondag 13 december. Maar met het ingaan van de nieuwe maatregelen, de strengere lockdown, worden meer ondernemers geconfronteerd met omzetdaling. Daarom is het loket vanaf dinsdag 15 december weer opengesteld tot en met 27 december. Ondernemers die worden getroffen door deze nieuwe coronamaatregelen kunnen alsnog een aanvraag indienen. Dit geldt niet alleen voor ondernemers die worden getroffen door de maatregelen van 14 december, maar voor alle ondernemers.

Voorwaarden NOW-3 veranderen niet

De voorwaarden blijven gelijk zoals de reeds gelden voor de NOW-3 regeling. Wat betreft de bepaling van de omzet voor de NOW is verduidelijkt dat vijf corona-gerelateerde subsidies als ‘omzet’ aangemerkt moeten worden en daarmee de tegemoetkoming verminderen. Dit betreft de TVL en de TOGS-regeling (regeling voorafgaand aan de TVL), de Regeling continuïteitsbijdrage zorg, de beschikbaarheidsvergoeding OV-bedrijven en de Tegemoetkoming sierteelt en voedingstuinbouw.

Voor het aanvragen van de NOW-3 maakt het niet uit of u ook een tegemoetkoming heeft ontvangen voor eerdere periodes. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van NOW-3? Neem dan contact met ons op.

Contact

 

Meer financieel nieuws rondom corona:

Klik hier

 

VERSTRATEN & BERGKAMP De Fruittuinen 2
2132 NZ HOOFDDORP
Verzenden
Back To Top