skip to Main Content
Dynamische Tijd Voor Shopmonkey, Wij Adviseren Michael Bij De Overname

Dynamische tijd voor Shopmonkey, wij adviseren Michael bij de overname

Sinds begin van dit jaar bedienen wij Shopmonkey; een onderneming die gespecialiseerd is in het bouwen van Lightspeed webshops. Samen met zijn voormalig compagnon Thijs van Weerdenburg heeft eigenaar Michael van der Heijden dit bedrijf 10 jaar geleden opgericht. Nu de wegen van Michael en Thijs gaan scheiden, adviseren wij Michael bij de overname van Shopmonkey, onder andere met het omzetten van V.O.F. naar een B.V., en regelen wij de financiële administratie.

“We zitten in een dynamische flow!”

Ideeën omzetten naar realisatie
Michael van der Heijden: “Shopmonkey is specialist in het bouwen van Lightspeed webshops en is sinds 2012 Lightspeed partner. (Lightspeed is een specifieke webshoptechnologie voor MKB, red.) Onze focus ligt op de front end van Lightspeed webshops. Daarnaast biedt Shopmonkey maatwerkoplossingen en bouwen wij apps. Ons team heeft een dijk aan ervaring en we delen allemaal dezelfde passie voor e-commerce. Dat zorgt ervoor dat we geen broodjes aap verkopen, maar haalbare (en schaalbare!) webshops bouwen.”

“Wij zien dat veel ondernemers met een fysiek bedrijf tijdens de coronacrisis starten met een webshop. En dat doen ze goed, want je moet zijn waar je klant is. Niet alleen hebben we veel nieuwe klanten mogen helpen, ook bestaande klanten zijn actiever geworden met hun websites. Het is mooi om te zien hoe creatief en actief veel mensen worden in deze tijd en het is heel leuk om te helpen bij het omzetten van ideeën naar realisatie. Niet alleen zijn we actief bezig met de toekomstplannen van onze klanten; ook wij hebben een paar sterke ideeën die we gaan uitwerken voor Shopmonkey. Kortom, we zitten in een dynamische flow!”

Advies en ondersteuning bij de bedrijfsovername
“Tot voor kort deden wij alle financiële administratie zelf, maar nu ik (Michael, red.) alleen aan het roer kom te staan, heb ik dat uit handen gegeven. Dit levert mij veel tijd en energie op die ten goede komt aan mijn onderneming. Bij de financiering van een bedrijfsovername komt veel kijken; zoveel dat ik Verstraten & Bergkamp heb gevraagd mij te helpen hierbij. We hadden een klik op mentaliteit: geen aandacht krijgen, lange doorlooptijden en een hoop gelul kennen ze niet bij Verstraten & Bergkamp. Dat is voor ons precies zo. Verder vormen zij ook een jonge, frisse en meedenkende organisatie en vind ik het heel prettig dat zij een proactieve, adviserende rol aannemen in de transitie dit ik nu doormaak met mijn bedrijf.”

Diensten:

  • Advies gesprekken rondom bedrijfsoverdracht
  • Salarisadministratie
  • Tussentijdse cijfers
  • Jaarrekening
  • Administratie

Speel jij met het idee van een bedrijfsovername en wil je weten wat hierbij komt kijken? Of zit je momenteel in een overname en kun je daarbij hulp gebruiken, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Foto: Renata Jansen

Contact

 

Meer financieel nieuws rondom corona:

Klik hier
VERSTRATEN & BERGKAMP De Fruittuinen 2
2132 NZ HOOFDDORP
Verzenden
Back To Top