skip to Main Content
Case | Blue’s Basic: “De App Toont O.a. Mijn Forecast, Van Cruciaal Belang Voor Een Gezond Financieel Huishouden!”

Case | Blue’s Basic: “De app toont o.a. mijn forecast, van cruciaal belang voor een gezond financieel huishouden!”

Wie: Erica van der Neut, eigenaresse Blue’s Basic – Mijdrecht
Bedrijf: Blue’s Basic
Sector: Fashion
Aantal medewerkers: 4
Afgenomen diensten:

  • Administratie 
  • Tussentijdse cijfers 
  • Jaarrekening

“Ik zie mijzelf nog zitten bij de bank als 21-jarige ondernemer-in-de-dop. De stempels ‘fashion’ en ‘vrouw’ resulteerden destijds vrijwel altijd in een groot kruis door een financieringsaanvraag, echter is het mij gelukt om de financiering met de bank rond te krijgen. Mijn eigen kledingwinkel was heel snel daarna een feit: Blue’s Basic. De onderneming bestond tot een aantal jaar geleden uit twee grote winkels en 17 personeelsleden op de payroll. Mijn boekhouding had ik destijds uitbesteed aan een ander kantoor.

Veranderend businessmodel, veranderende behoefte
In de crisisjaren die vanaf 2008 intrede deden, heb ik het roer omgegooid. Ik moest zoveel volume draaien en omzet maken om de overhead te kunnen dekken, dat ik de lol in mijn werk verloor. Ik ben toen gaan downscalen tot daar waar ik nu ben: een sfeervolle boutique met veel aandacht voor klanten, warme en langdurige klantrelaties en een hoog serviceniveau. Het begeleiden van mensen is een waardevolle service; het is fijn om anderen met een goed gevoel de deur uit te laten lopen. In die tijd ben ik trouwens op zoek gegaan naar een kleinschaliger administratiekantoor.

Verstraten & Bergkamp in de praktijk
Op één of andere manier kwam de naam Bas Bergkamp steeds bovendrijven. Niet alleen kwam ik hem in het verleden tegen bij een ander administratiekantoor, ook bleek hij vroeger bij mijn vriend in de klas gezeten te hebben en kwamen de heren elkaar regelmatig tegen bij DIOS. Ondanks dat heeft Bas mij moeten overtuigen om met zijn kantoor in zee te gaan. Ik was namelijk nogal sceptisch geworden jegens administratiekantoren; ze hebben mij in het verleden veel geld gekost. Veel meer dan ze mij opgeleverd hebben. Lang verhaal kort: alle beren die ik op de weg zag, zijn weg. Dat heeft vooral te maken met de praktijk: de lijnen zijn kort, er wordt snel geschakeld en er wordt goed teruggekoppeld. De systemen waarmee we werken zijn functioneel en efficiënt. Zo zie ik in een handige app precies hoe ik ervoor sta en wat de forecast is. Dit monitoren we iedere maand, zodat ik niet voor verrassingen kom te staan. Deze manier van werken stelt mij in staat goed voorraadbeheer te voeren; van cruciaal belang voor een gezond financieel huishouden, want als ik te veel voorraad heb, heb ik te veel geld op de plank en niet op de bank. Die app van Verstraten & Bergkamp is ideaal; ik maak er goed gebruik van.

Over de mensen
Ik ben zeer tevreden over de medewerkers van Verstraten & Bergkamp. Rianne bijvoorbeeld, regelt alles meteen voor mij. En als zij er niet is neemt Wilco dat stokje feilloos over. Nooit heb ik het idee in de wacht gezet te worden of onderop de stapel terecht te komen. Ook Bas belt meteen terug, denkt mee met mij en is net zo enthousiast over zijn vak als ik over het mijne. Ik mag verdomme wel korting krijgen met mijn complimenten! Voeg je dat ook even toe aan het interview? [lacht]”

VERSTRATEN & BERGKAMP De Fruittuinen 2
2132 NZ HOOFDDORP
Verzenden
Back To Top